Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски да внимава какво подписва, евроинтеграцията не трябва да е процес на „българизация“

Свят

ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски да внимава какво подписва, евроинтеграцията не трябва да е процес на „българизация“

ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски да внимава какво подписва, евроинтеграцията не трябва да е процес на българизация - Tribune.bg
Снимка:

Позиция относно преговорите с България публикуваха и от двете основни политически партии в Република Северна Македония, съобщава БТА. В позицията на ВМРО-ДПМНЕ се посочва, че Ковачевски трябва да внимава какво подписва и че „евроинтеграцията не трябва да е процес на българизация“.

„Българските искания и изявленията на Петков за придвижване на ветото с условия, които не се изискват веднага, представляват опасност, че Ковачевски е на път да подпише или приеме рамка за асимилация на македонците“, се казва в съобщението на ВМРО-ДПМНЕ.

От опозиционната партия отново казват, че Ковачевски и Османи водят преговорния процес напълно непрозрачно, че ако не е бил големият „обществен и медиен бунт” Ковачевски нямало да реагира на отварянето на Културния клуб, носещ името на Иван Михайлов, че „заради аматьорството и неспособността си е на път да унижи държавата”.

„Ето защо Ковачевски трябва незабавно да поиска писмени гаранции от ЕС за македонската идентичност, език и история“, гласи съобщението на ВМРО-ДПМНЕ.

„Вместо да разпространяват неистини, неоснователно да плашат обществото и по този начин да подкопават държавните позиции, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ трябва да застанат зад държавните интереси. Няма да има асимилация на македонския народ, гражданите и СДСМ няма да го позволят“, отговориха също със съобщение от СДСМ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати