Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Водни оръдия срещу демонстранти в Берлин, които не искат COVID ограничения (СНИМКИ)

Свят

Водни оръдия срещу демонстранти в Берлин, които не искат COVID ограничения (СНИМКИ)

Хиляди демонстранти, блъскащи по тенджери и със свирки, се събраха в центъра на Берлин, за да протестират срещу плановете на Ангела Меркел да даде на правителството си правомощия да налага ограничения, с които да се намаля броят на заразените с коронавирус. 

Двете камари на германския парламент трябваше да приемат съответното законодателство в тази насока по-късно днес. Нормативните актове могат да позволят на правителството да налага рестрикции върху социалните контакти, както и да въвежда правила за носене на маски, за пиене на алкохол на обществени места, за затваряне на магазини и за спиране на спортни прояви.

Въпреки че повечето германци приемат ограниченията, критиците казват, че законът дава на правителството твърде много власт и застрашава гражданските права на хората. Крайнодясната Алтернатива за Германия дори го сравни със Закона от 1933 г., който проправи пътя на нацистката диктатура на Хитлер.

Протестът в БерлинПротестът в Берлин

Протестиращите не са носили маски и не са спазвали социалната  дистанция, пише Ройтерс. Някои демонстранти са хвърляли пиратки.

Наложила се е употребата на водни оръдия, пише АП.

Органите на реда са опитали да спрат демонстрантите от опитите им да приближат сградата на парламента и да повторят действията си през август, когато стигнаха до входа на Райхстага. Тогава имаше и стотици задържани.

Протестът в БерлинПротестът в Берлин


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати