Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Връщат у нас българите, които бяха блокирани на летището в Париж

Свят

Връщат у нас българите, които бяха блокирани на летището в Париж

Връщат у нас българите, които бяха блокирани на летището в Париж - Tribune.bg
Снимка:

73-мата българи, задържани на френското летище „Шарл де Гол“ не са предоставили достатъчно доказателства, за да бъдат допуснати във Франция. Това обясни пред bTV българският консул в Париж Милена Узунова.  Тази сутрин предстои полет, който да прибере българите у нас.

Българите бяха оставени на летището при опит да влязат във Франция при кацането във френската столица на 5 май.

Сигнал за случващото се е подала Хюлия Адемова от Дулово, която дълго време нямала връзка с майка си. Тази сутрин предстои полет, който да прибере българите у нас. По думите ѝ френските гранични власти са поискали от авиопревозвача, довел пътниците във Франция, да ги върне обратно в България, тъй като не отговаряли на условията да влязат в страната.

„Многократно разговарях с представител на групата. Вчера ги посетихме на място. Становището на властите е, че те не са успели да предоставят достатъчно доказателства. Самите ни сънародници признават, че някои от тях идват за първи път или са тук за втори летен сезон“, обясни Узунова.

По думите ѝ ако някой от българите реши да не се връща у нас, то никой не може да го накара да се качи на самолета, но може да има санкции от страна на Франция, защото не са изпълнили условията да влязат в страната.

След проверките групата е била настанена в административен център за чужденци, където условията са добри и са имали храна и мобилна връзка, твърди българският консул.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Редовните платци сме ние балъците,които спазваме правилата Кой плаща?Аз ли?
07.05.2020 12:09 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети