Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Втори пик на COVID-19 в Южна Корея, отново затварят заведения

Свят

Втори пик на COVID-19 в Южна Корея, отново затварят заведения

Снимка:

Южна Корея затвори над 2100 нощни клубове, заведения, барове и ресторанти, след като от един от тях избухна ново огнище на коронавирусната инфекция. Заведенията бяха отворени миналия уикенд като стъпка в разхлабването на мерките за борба с коронавируса, предаде Дейли мейл.

Дни наред властите в страната призоваваха заведенията за развлечение в цялата страна да затворят или приложат по друг начин санитарни мерки, включително такива за дистанциране, проверка на температурата, водене на списъци с клиенти и изискване от служителите да носят маски.

Забраните за посещение на заведенията ще останат в сила докато властите се уверят, че рисковете от инфекция са видимо намалени.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Южна Корея съобщи, че в рамките на денонощието са били регистрирани 18 нови случая на коронавирус, всички освен един, свързани с 29-годишен мъж, посетил три клуба в Сеулският квартал Itaewon миналата събота.

Ден по-късно той е дал положителна проба за вируса. В следващите часове са потвърдени още 16 случая само в Сеул. Така общият брой на заразените, свързани с посещение в клубове, стана 40 - 27 в Сеул, 12 в съседни Инчхон и Кьонги и един в южния пристанищен град Бусан.

Властите се притесняват, че заразените в клуба вече са разнесли инфекцията по домовете си.

В средата на април Южна Корея бе сред примерите за справяне с епидемията и бе широко похвалена за масовите тестове и своята стратегия за проследяване на контакти. От 30 април насам не бе отчетен нито един нов случай на коронавирус.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още