Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Юнкер: Най-способният комуникатор сред премиерите е Бойко Борисов

Свят

Юнкер: Най-способният комуникатор сред премиерите е Бойко Борисов

Юнкер: Най-способният комуникатор сред премиерите е Бойко Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Юнкер рамкирал и закачил в кабинета си рисунка на „Южен поток“, която Борисов направил

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прие да бъде автор на дневния редакционен коментар на "Политико" в последния си ден на служба. Любопитен момент от коментара е посветен на премиера Бойко Борисов.

„Картините наистина говорят колкото хиляди думи. Един то най-способните комуникатори сред премиерите, с които имах удоволствието да работя, с когото всъщност никога не сме говорили на един и същи език (въпреки че считам себе си за нещо като полиглот): моят приятел Бойко Борисов. Когато през 2015 г. се опита да ми обясни колко важен е иначе доста сложния проект Южен поток за енергийната сигурност в България и региона, той го направи без думи. Постигна го само с рисунка върху лист хартия. Бях толкова впечатлен от творбата му, че се в сложих в рамка и я окачих на стената в офиса си, като напомняне за важността на енергийната взаимосвързаност“, пише Юнкер.

И добавя: „Няколко месеца по-късно българска делегация дойде да ме посети, за да продължи дискусията за българския газов хъб. Гордо им показах, че съм разбрал всичко, благодарение на отличните умения за рисуване на техния министър-председател.„

После Юнкер открил, че член на делегацията е направил снимка на поставената рисунка и я е пуснал в българския печат.

Бъдещите творения на Борисов скоро ще красят художествена галерия в София, смята Юнкер.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети