Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. За по-малко данъци Тръмп погребал Ивана на голф игрище

Свят

За по-малко данъци Тръмп погребал Ивана на голф игрище

За по-малко данъци Тръмп погребал Ивана на голф игрище - Tribune.bg
Снимка:

Професорка обвини бившия американски президент Доналд Тръмп, че е погребал първата си съпруга Ивана в своя голф клуб в Ню Джърси, за да се възползва от освобождаването от данъци, съобщи в. “Дейли мейл”. Изданието се позовава на професорката в Дартмут Брук Харингтън, която след преглед на данъчните закони в Ню Джърси установила, че няма записано изискване колко трябва да са човешките останки, необходими, за да може едно място да се смята за гробище.

“Това е перфектна възможност за избягване на данъци. Данъците върху имуществото, доходите и продажбите, всички отпадат”, посочва Харингтън.

Първата съпруга на Тръмп бе погребана в парцел на негово голф игрище след официалната църковна служба в Манхатън на 20 юли. Бившият чешки модел беше открита мъртва в дома си на 14 юли, след като падна по стълбите. Тя беше на 73 години.

И до момента бившият президент на САЩ е спестявал данъци, регистрирайки въпросното голф игрище като ферма, напомнят от  в. “Дейли мейл”. Той е посочил, че произвежда мулч, използван за градинарство. Така, благодарение на политиките на Ню Джърси за данъчно облагане в полза на земеделието, Тръмп е плащал само $ 16,31 годишно за мястото. Изданието изчислява, че без данъчните облекчения за земеделска земя Тръмп трябва да дава за голф игрището по близо 80 000 долара годишно под формата на такси. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати