Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Захарова: Моряците ще питат българските власти защо наказват тези, които са ги спасили

Свят

Захарова: Моряците ще питат българските власти защо наказват тези, които са ги спасили

Захарова: Моряците ще питат българските власти защо наказват тези, които са ги спасили - Tribune.bg
Снимка:

„Сега членовете на семейства българи благодарение на действията на руските и донецките въоръжени сили благополучно ще се завърнат у дома. И вероятно у тях ще възникнат въпроси към своето ръководство: защо то наказва тези, които ги спасиха, и поддържа украинците, които поставиха под заплаха техния живот и здраве“. Това написа говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в социалната мрежа „Телеграм“, цитирана от ТАСС.

Медията допълва, че на 13 април 15 членове на екипажа на кораба, от които 14 граждани на България, са били евакуирани в Донецк, откъдето ще се приберат в домовете си.

По-рано тази седмица българският премиер Кирил Петков обяви, че четиринадесет български граждани и един украински гражданин, възпитаник на българското Военноморско училище, вече се намират извън пристанището на Мариупол.

„Предстои групата да се придвижи до Донецк, откъдето ще се завърне в България“, информира премиерът. „Останалата част от екипажа - трима българи и двама украински граждани, включително капитанът на кораба - са останали на плавателния съд по свое желание“, добави Кирил Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати