Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Заразените с китайския вирус вече са над 6000, а починалите – 132

Свят

Заразените с китайския вирус вече са над 6000, а починалите – 132

Заразените с китайския вирус вече са над 6000, а починалите – 132 - Tribune.bg
Снимка:

Заразата е в 18 страни, за първи път вирусът от Ухан се е предал от човек на човек в Европа

Заразените с вируса от Ухан вече са над 6000 души, като около 100 от тях се намират извън границите на Китай. За страната това е по-голям брой заразени отколкото прихваналите Тежкия остър респираторен синдром (SARS) в периода 2002-2003.

Регистрирани 1400 нови случая, а починалите от болестта вече са поне 132, пише АФП.

Заедно с хората, за които се предполага, че са се заразили, но още се изследват, засегнатите от новия вирус може да са 9239 души, казаха от Пекин.

За първи път вирусът от Ухан се е предал от човек на човек в Европа. Заразеният в Бавария прихванал вируса от китайка, с която били на обучение, организирано от компанията, за която работят. Заразеният е 33-годишен мъж от градчето Старнберг на около 30 километра южно от Мюнхен. Прихванал вируса от 23-годишна китайка от Шанхай, която започнала да показва симптоми на болестта чак когато се качила на самолет за родината си.

Снощи започна евакуацията на чужденци от заразения с вирус град Ухан. България също трябва да изтегли четирима наши сънародниците, като вчера премиерът Бойко Борисов обеща ако бъде разрешено да изпрати самолет – без значение колко ще струва това.

За щастие, съмненията за заболяване в страната ни не се потвърдиха. Вчера стана ясно, че наш сънародник, който се е завърнал от Китай, е потърсил медицинска помощ. Неговото заболяване обаче се е оказало друго.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема