Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Зеленски: Русия да ни върне контрола над всеки милиметър

Свят

Зеленски: Русия да ни върне контрола над всеки милиметър

Снимка:

Украинският президент покани руските политици да се присъединят към Фейсбук

Новоизбраният президент на Украйна поиска Русия да върне контрола над всеки милиметър от украинската територия. Това той направи във Фейсбук и посочи, че в момента двете страни имат само едно общо нещо – границата.

„Отдавна мисля за „общите“ неща между Украйна и Русия. Действителността е, че днес, след анексирането на Крим и агресията в Донбас, ние имаме само едно останало нещо, което е „общо“- това е държавната граница. 2295 километра и 400 метра „общо“. Русия трябва да върне контрола над всеки милиметър на украинската страна. Само тогава ще можем да продължим да търсим нашето „общо“, написа Владимир Зеленски във „Фейсбук“.

Той посочи и че забраната за износ на петрол, отварянето на офиси за бързо издаване на паспорти на жители на окупираните територии и задържането на украински граждани не помага в отношенията между Киев и Москва. „Такива отношения не могат да се нарекат „братски““, посочва украинският държавен глава.

Коментарът му явно е по повод на темата за паспортите. След като Русия предложи лесна процедура за издаване на паспорти за украинци, Зеленски предложи рецепрочно да издава украински паспорти за руснаците. Владимир Путин обаче не прие критиките по темата от новоизбраният си колега в Украйна, а заяви, че вижда в това възможност за „общо гражданство“.

Зеленски направи и още едно любопитно предложение към руските политици – да се присъединят към Фейсбук.

„Радвам се, че руските политици са усвоили нов жанр за себе си - общувайки с мен в публичното пространство. В крайна сметка, интернет е известен с това, че помни всичко и този дебат ще бъде видян от милиони хора по целия свят. Затова ви каня в света на откритост и публичност. Присъединете се към мрежата - www.facebook.com“, написа още той.  


Коментари (1)

papi баща ми имаше гъбички по краката ,направо му бяха разядени от 10 години и нищо не помагаше ,тогава от Германия му поръчахме този мехлем,това го спаси,премахна ги завинаги https://bit.ly/2Y86LDe
02.05.2019 19:24 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив