Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Зеленски с критика към Кличко: Жителите на Киев се нуждаят от повече подкрепа

Свят

Зеленски с критика към Кличко: Жителите на Киев се нуждаят от повече подкрепа

Зеленски с критика към Кличко: Жителите на Киев се нуждаят от повече подкрепа - Tribune.bg

Неочаквана критика отправи Володимир Зеленски към кмета на Киев Виталий Кличко. Украинският президент, който обикновено хвали представителите на властите, този път заяви, че Кличко не се е справил добре със задачата по разкриването на подслони за хората, останали на тъмно и студено заради руските атаки, съобщи БНТ.

Във вечерното си обръщение Зеленски намекна, че Кличко и служителите му не оказват достатъчна помощ. Президентът на Украйна разкритикува и тези, които по думите му са лъгали в официалните си доклади, без обаче да даде подробности.

До момента са разкрити повече от 4 хиляди специални подслона, където хората могат да получат достъп до вода, отопление, интернет и връзка за мобилен телефон.

„За съжаление, не навсякъде местните власти се справят добре. В частност, в Киев има много оплаквания. Моля обърнете внимание - жителите на Киев се нуждаят от повече подкрепа. Тази вечер 600 хиляди потребители са изключени от мрежата. Много граждани са без електричество за 20 и дори 30 часа. Очакваме качествена работа от екипа на кметството", заяви украинският президент Володимир Зеленски.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати