Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Зукърбърг обясни защо Фейсбук не пипа писаното от Тръмп

Свят

Зукърбърг обясни защо Фейсбук не пипа писаното от Тръмп

Зукърбърг обясни защо Фейсбук не пипа писаното от Тръмп - Tribune.bg
Снимка:

Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг обясни защо социалната му мрежа не последва примера на Туитър и не скри или изтри написаното от Доналд Тръмп, пише БГНЕС.

По-рано американският президент написа, че може да изпрати бойци от Националната гвардия в Минеаполис, ако кметът не поеме контрола над ситуацията с безредиците след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд в ръцете на полицията.

Тръмп също написа, че „ще вземем (ситуацията) под контрол, но когато започне плячкосването, започва стрелбата“. По-късно социалната мрежа Туитър маркира съобщението като нарушаващо правилата на компанията относно прославянето към насилието. Туитът на Тръмп е скрит, можете да го прочетете само като чукнете върху съобщението от администрацията на сайта.

„Знам, че мнозина се дразнят, че оставихме бележките на президента, но позицията ни е, че трябва да допускаме възможно най-много изразяване, освен ако не причинява непосредствена заплаха, вреда или опасност, които могат да бъдат изразени в ясни политически условия“, написа Зукърбърг на страницата си във Фейсбук.

„Въпреки че в записа има историческа алюзия, която е смущаваща, решихме да я оставим, защото споменаването на националната гвардия, както го разбрахме, е предупреждение за действията на държавата. Смятаме, че хората трябва да знаят дали властите планират да използват сила“, обясни Зукърбърг.

Той спомена и обяснението на Тръмп, че имал предвид само опасността от насилие.

„Решихме, че това (последващо) влизане, което очевидно не одобрява насилието, също не нарушава нашата политика и е важно хората да го видят“, добави Зукърбърг.

Той припомни, че за разлика от Туитър социалната му мрежа не използва предупреждения пред публикации, тъй като смята, че такива публикации трябва просто да бъдат изтрити, независимо дали те са новини или не.

„Днес разговаряхме с Белия дом и обяснихме тази политика, наред с други неща“, заключи Зукърбърг.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети