Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 15-годишен е заловен да шофира мощен автомобил в София. Брат му и родителите му са били в колата - (ОБНОВЕНА)

Закон и ред

15-годишен е заловен да шофира мощен автомобил в София. Брат му и родителите му са били в колата - (ОБНОВЕНА)

15-годишен е заловен да шофира мощен автомобил в София. Брат му и родителите му са били в колата - (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Снимката е описателна

Сезират Агенцията за закрила на детето

Екип на Специалицизираните полицейски сили при СДВР залови 15-годишно момче, което шофирало из основните улици в столичния квартал "Младост 4". 

Мощният автомобил бил спрян за проверка тази вечер на ул. "Филип Аврамов". На седалката до 15-годишния водач седял брат му на 17 години. На задната седалка била майка им на 34 год., на която е автомобилът и бащата на 38 год. Автомобилът ще бъде дерегистриран, а на майката на водача ще бъде съставен акт.

Ст. инспектор Цветан Среднев от "Охранителна Полиция" коментира, че поводът да бъде спрян автомобилът е прекалено младият водач, който прави впечатление на екипа, извършил проверката.

"Когато се установява, че момчето е на 15 години колегите викат екип на 7-мо РУ и предприемат съответните действия", обясни ситуацията в ефира на Нова тв полицейският служител.

Той определи действията на родителите на непълнолетния шофьор като крайно безотговорни.

"Самият водач е административно наказателно неотговорен, но на майката ще бъде съставен акт. Тъй като шофьорът е непълнолетен ще сезираме и Агенцията за закрила на детето", допълни още той.

Един човек е загинал, а 23-ма са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР.

Тежките инциденти с жертви и пострадали са общо 18.

В София са станали едно тежко и 23 леки пътнотранспортни произшествия. Един човек е загинал, няма ранени.

От началото на месеца при 147 ПТП са загинали девет души, а пострадалите са 183. От началото на годината 498 души са загинали, а 8546 са ранени при 6563 катастрофи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети