Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. „24 часа“: Председателят на „Русофили“ Николай Малинов е задържан по разследването за шпионаж

Закон и ред

„24 часа“: Председателят на „Русофили“ Николай Малинов е задържан по разследването за шпионаж

Председателят на Национално движение "Русофили" Николай Малинов също е задържан по разследването за шпионаж, съобщи "24 часа". Той е бизнесмен, бивш народен представител и е начело на русофилите от няколко години. Два пъти е избиран за народен представител.

В ареста с обвинение е секретарят на най-голямата неправителствена организация Юрий Борисов, бивш главен редактор на вестник "Дума" и бивш депутат в три парламента. За задържането му съобщи съпругата му. Заедно с тях е отведен и зам.-председателят на движението Милен Чакъров. Още не се знае дали на Чакъров и Малинов са повдигнати обвинения по чл. 105 от НК, който предвижда затвор от 5 до 15 г. лишаване от свобода. Разпитвани са повечето от зам.-председателите в Национално движение "Русофили", но само като свидетели.

"Това е пропагандна акция. Шпионаж в полза на Русия е просто смешно. Дългосрочната цел е да се отврати българския народ от Национално движение "Русофили". Ние поддържаме нормални отношения с една велика страна, която ни е освободила", каза пред "24 часа" Владимир Чучуев, който е един от зам.председателите на движението.

От прокуратурата отказват да коментират арестите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема