Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 6 години затвор за Димитър Вучев-Демби

Закон и ред

6 години затвор за Димитър Вучев-Демби

Снимка:

Димитър Вучев-Демби е осъден на общо 6 години затвор. Софийска градска прокуратура (СГП) постигна наказание от 4 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим.

48 - годишният мъж е обвинен за държане без надлежно разрешително в съучастие и с цел разпространение на високорискови наркотични вещества на стойност 13933.26 лева; за държане без надлежно разрешително в съучастие и с цел разпространение на прекурсори за производство на наркотични вещества на стойност 1439.20 лева и за причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган, при изпълнение на службата му.

Подсъдимият следва да изтърпи общо 6 години „лишаване от свобода“, след като Софийски градски съд (СГС) му наложи общо наказание от 4 години „лишаване от свобода“ за трите престъпления и приведе в изпълнение друго наказание „лишаване от свобода“, наложено на Димитър Вучев по присъда, постановена през 2010 г.

Присъдата на СГС не е окончателна и може да се обжалва и протестира пред Софийски апелативен съд.

Димитър Вучев-Демби беше задържан в Холандия през 2016 година заради взлом в апартамент. Вучев е бил арестуван на 1 ноември с още един българин – Коваленко Коваленков, който е познат на властите у нас за множество кражби.  


Топ новини

виж още

Актуална тема