Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 66 тома материали по делото с боклука

Закон и ред

66 тома материали по делото с боклука

66 тома материали по делото с боклука - Tribune.bg
Снимка:

Съдът решава за мерките за неотклонение на задържаните за схемата

66 тома материали по делото с боклука има предоставени на съда.

Днес съдът трябва да реши за мерките за неотклонение на шестима души. Защитните поискаха време да се запознаят с представените доказателства. Съдът даде възможност обвиняемите и техните защитници да се запознаят с материалите по делото и се очаква мерките да бъдат гледани по-късно днес, предава БГНЕС.

Обвиняеми са 10 души по случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци, 7 за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица. На един от участниците в групата е повдигнато вторично обвинение за управление на опасни отпадъци. Спрямо 4-ма се отправи искане за най-тежката мярка задържане под стража. Спрямо 2-ма се иска домашен арест.

Постоянен арест се иска за заместник-министъра на околната среда Красимир Живков, за когото прокуратурата твърди, че е имал водеща роля в схемата за незаконен внос на опасни и неопасни отпадъци и тяхното рециклиране и депониране. Освен за Живков, прокуратурата иска задържане под стража и за единия от братята Бобокови – Атанас Бобоков и още двама. Внесено е и искане за „Домашен арест” спрямо Васил Богданов и Айгюн Еминов. Още вчера от прокуратурата съобщиха, че за другия от братята Бобокови мярката ще бъде - парична гаранция от 1 млн. лева.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети дело, боклук, мерки

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати