Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. 719 преписки и 133 досъдебни производства от началото на предизборната кампания

Закон и ред

719 преписки и 133 досъдебни производства от началото на предизборната кампания

719 преписки и 133 досъдебни производства от началото на предизборната кампания - Tribune.bg
Снимка:
От началото на предизборната кампания до 13,00 часа на 02.04.2023 г. са образувани общо 719 преписки и 133 досъдебни производства, за нарушения на политическите права на гражданите  във връзка с предстоящия на 02.04.2023 г. вот за 49-о Народно събрание, сочат справките на прокуратурите от страната.
 
По Апелативни райони досъдебните производства, свързани с вота за народни представители, са разпределени, както следва: Апелативна прокуратура/АП/-София - 43; АП-Бургас – 29; АП-Пловдив - 18; АП-Варна – 28; АП-Велико Търново - 15. Привлечени в качеството на обвиняеми са 5 лица.
 
Във Върховна касационна прокуратура функционира дежурното звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация. Граждани и организации могат да подават сигнали на електронните адреси на съответните прокуратури в страната, които са публикувани на интернет-страницата на Прокуратура на Република България/ПРБ/.
 
Продължава да функционира и Националното междуведомствено звено, което координира дейността на ПРБ и ДАНС за осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес и законосъобразното провеждане на парламентарните избори.

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати