Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Адв. Марковски: Прокурори работят извън работно време, за да се рови около депутати

Закон и ред

Адв. Марковски: Прокурори работят извън работно време, за да се рови около депутати

Процедурата за евентуалното предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев е допустима, смята адвокат Димитър Марковски.

„Груба грешка е това, което става в момента и е поредната грешка, която се допуска от ръководството на прокуратурата, според мен е, че всички тези дела, за които се говореше, че са били на трупчета, сега се изкараха наяве. И започва изключително интензивна, даже работа след работно време, имам такива информации. Прокурори работят извън работно време, за да може да се искат имунитети, да се рови около депутати. Работи се на лампа. И защо – тези дела са престояли толкова време, били са замразени. И в един момент някаква изключително интензивна работа. Самият начин, по който излиза това, говори, че е вид разправа с политическите лица“, заяви той пред „Нова Нюз“.

Марковски обясни, че при отстраняване на главния прокурор функцията се поема от неговите заместници. „Кадрови въпрос е кой да поеме отговорността“, каза Марковски.

Относно запитването на Гешев към Конституционния съд, той прогнозира, че скоро няма да има отговор от КС. „Отговор трябва да бъде даден в юридически план. Неговото мнение е, че този ВСС е легитимен да взема подобни решения като искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор“, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати