Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Адвокат Стефан Левашки: Ченалова изведнъж промени хода на делото „Соло”, случваха се странни неща

Закон и ред

Адвокат Стефан Левашки: Ченалова изведнъж промени хода на делото „Соло”, случваха се странни неща

Адвокат Стефан Левашки: Ченалова изведнъж промени хода на делото Соло, случваха се странни неща - Tribune.bg
Снимка:

Убиецът емигрира, а един адвокат се самоуби

Не би трябвало да има пречка за връщането на Илиян Тодоров в България, тъй като страната ни има двустранен правен договор с Узбекистан. Няма пречка и да си излежи присъдата, заяви в ефира на „Здравей, България” Стефан Левашки. Той е адвокат и роднина на един от двамата убити през 2009 г. младежи пред дискотека „Соло” – Кирил Въжаров.

Убиецът беше задържан след 12 години в неизвестност. Властите в Узбекистан вече са му повдигнали обвинение за използване на фалшиви документи, след което той ще бъде екстрадиран у нас.

Последна адресна регистрация Тодоров е в Пловдив - на адреса на баба му и дядо му. Пловдивската прокуратура се е заела със случая. 

„По делото първо, според мен, съвсем в противовес на събраните доказателства, той беше оправдан от част от съдебния състав с председател Румяна Ченалова. Тогава младши съдията Мария Дончева и единият от съдебните заседатели останаха на особено мнение, което смятам за много по-издържано юридически от мотивите на останалата част от състава. Тогава, във връзка с изискванията на закона, мярката на Тодоров беше изменена с оглед на оправдателната присъда. По-късно, пред Апелативен съд, той спря да се явява. След произнасянето на доживотната му присъда се използва едно току-що влязло в сила тълкувателно решение на Върховния съд, че произнесена присъда не е основание за промяна на мярката за неотклонение. Явно още в този период Тодоров е успял да избяга от страната, тъй като пред Върховния съд също не се яви”, припомни Левашки.

Според юриста съдия Ченалова изведнъж е променила хода на делото срещу Илиян Тодоров.

„В хода на това дело се случиха странни неща. Един от колегите защитници се самоуби. Бог да го прости адвокат Тодор Апостолов, млад мъж беше. Един от колегите от поверениците,  представляващ другото пострадало семейство, емигрира и започна да пише писма си, в които казваше, че делото е изтъргувано. Пишеше за разни срещи с адвокати и част от съдебния състав, които са се състояли в Хасково. Адвокат Райков се казваше колегата”, каза още Стефан Левашки.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети