Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Акция срещу купуването на гласове в Сливен

Закон и ред

Акция срещу купуването на гласове в Сливен

Снимка:

Две са задържаните лица до момента, но за други престъпления

Акция срещу купуването на гласове се провежда в Сливен, съобщи на брифинг пред медиите главен инспектор Димитър Кикьов. Тя се провежда под ръководството на директора на ОД на МВР и е на територията на цялата област, както и в квартал „Надежда“, селата Тополчане и Селиминово.

Специализираната полицейска операция е в резултат на анализ на властите, според който това са рискови места.

„Насочили сме вниманието си към търговски обекти, които нямат съответните документи. Част от дейността си прикриват с даване на стоки на версии, имат данни на жителите на населените места и това може да се използва за престъпна дейност“, обясни главен инспектор Кикьов. Той допълни, че не може на този етап да разкрие подробности дали на адресите, които се проверяват живеят криминално проявени хора.

„На един от адресите е иззета тетрадка с данни на много лица и съответно суми. Те са предимно малки - от 5 до 100 лева“, уточни още инспектор Кикьов. По думите му работата в тези рискови места на областта ще продължи и във времето. В момента на място са служители на Областна дирекция по безопасност на храните, които проверяват и стоките, които се предлагат, имат ли самите обекти касови апарати и регистрирани ли са в общината. Според инспектор Кикьов в момента се предприемат предварителни превантивни мерки, за да се предотврати евентуална престъпна дейност.

„В момента имаме две задържани лица, но те са във връзка с други престъпления“, потвърди Кикьов.

Прокуратурата е уведомена за провеждането на акцията. В следващите дни в цялата област ще има засилено полицейско присъствие.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема