Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Акция в Годеч и ОБДХ – София област: Разследват злоупотреби с евросредства

Закон и ред

Акция в Годеч и ОБДХ – София област: Разследват злоупотреби с евросредства

Снимка:

Прокуратурата проверява незаконно получаване на средства от ЕС, администрирани от ДФ „Земеделие“

Специализирана прокуратура е образувала досъдебно производство за незаконно получаване на средства от фондове на Европейския съюз, основно по мерки администрирани от Държавен фонд „Земеделие“.

В хода на разследването срещу организирана престъпна група на 11.02.2021 г. са извършени общо 18 броя претърсвания и изземвания в различни имоти, които се намират на територията на София, общините Годеч и Костинброд.

Действия по разследването са проведени в служебни помещения в община Годеч, а също така и в Областна дирекция по безопасност на храните (ОБДХ) – София област. При претърсванията са иззети множество книжа, документи и парични суми. Има задържани лица за срок от 24 часа, съобщиха от прокуратурата.

До късно през деня вчера не беше ясно дали кметът Радослав Асенов е задържан за 24 часа и дали е обвинен, също не се знаеше дали е отведен за разпит.

Източник на „24 часа“ от града съобщил, че Специализираната прокуратура и КПКОНПИ работят по случай със субсидии за животновъдно стопанство, с което връзка има и кметът. Става въпрос за история от преди няколко години. Стопанството било проверявано от БАБХ –София област, с директор доктор Леонид Лавчев. Според местните, той е близък на кмета Асенов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още