Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Алкохолният бос Миню Стайков иска на свобода, дойде в съда на инвалидна количка

Закон и ред

Алкохолният бос Миню Стайков иска на свобода, дойде в съда на инвалидна количка

Снимка:

Отслабнал 10 килограма, но защитата му не каза от какво страда

Бизнесменът Миню Стайков се появи в инвалидна количка пред спецмагистратите, за да иска по-лека мярка за неотклонение. Причината – влошено здравословно състояние. Соченият от прокуратурата за тартор на организирана банда бил отслабнал с 10 килограма, а от 20 октомври бил в болницата на затвора, където изтърпява мярката си за неотклонение „задържане под стража“. Защитата му обаче не каза от какви точно болежки страда Миню Стайков.

Съдът реши, че медицинска експертиза ще установи болен ли е и какво точно е здравословното състояние на алкохолния бос. На 20 декември ще стане ясно решението на магистратите.

Заедно с бизнесмена, да бъде освободен иска и роднината му Белун Хазърбасанов. Неговата защита казва, че той страда от диабет и високо кръвно налягане.

Миню Стайков, синът му Стайко Стайков, който още се издирва, и още няколко души са обвинени за участие в организирана престъпна група за производството на цигари в нелегални фабрики, разпространявани след това на "черния" пазар. Обвинения има и за пране на пари, както и за данъчни измами.  Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема