Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ОЛАФ ще проверява Миню Стайков

Закон и ред

ОЛАФ ще проверява Миню Стайков

Снимка:

Деца на негови служители взели 7 млн. лв. по европейски програми, твърди прокуратурата

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е била сезирана от Специализираната прокуратура по случая с бизнесмена Миню Стайков. От държавното обвинение са установили, че 9 младежи, свързани с бизнесмена, са регистрирали еднолични дружества и са получили 7 милиона лева средства по европейски програми. Това стана ясно по време на заседанието по разглеждането на мерките за неотклонение на собственика на "Винпром Карнобат" Миню Стайков, неговия шурей Белун Хазърбасанов и сина на кмета на Карнобат - Иван Димитров.

Всички установени младежи са деца на служители на Стайков. Те са под 28-годишни са кандидатствали по програмата "Млад фермер". В обратни писма собствениците на фирмите са декларирали, че действителен притежател на всички права, които ще придобият занапред, е Миню Стайков. Прокуратурата твърди, че разполага с доказателства за това, че парите от европроектите са стигнали до Стайков.

По- късно днес Апелативният специализиран наказателен съд ще реши дали тримата задържани ще останат в ареста. Те са обвинени в участие в престъпна група за производство на нелегална стока, пране на пари и данъчни измами.

В основата на делото, образувано преди 2 месеца, е фабриката за незаконно производство на цигари. На 19 юли атимафиоти удариха фабриката, която се намира в имот на сина на кмета на Карнобат Георги Димитров – Иван, но е отдаден под наем. Прокуратурата продължила разследването, за да стигне до високите етажи на престъпната дейност.

Преди седмици Специализираната прокуратура влезе в офиси и помещения на фирми на бизнесмена Миню Стайков и последваха редица арести. Оборотът на нелегалната фабрика за цигари бил 70 млн. лв. годишно, обясниха тогава органите на реда.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още