Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ало измамници прибраха 10 хил. лв. от пенсионерка в Карлово

Закон и ред

Ало измамници прибраха 10 хил. лв. от пенсионерка в Карлово

Ало измамници прибраха 10 хил. лв. от пенсионерка в Карлово - Tribune.bg
Снимка:

С крупна сума пари се е разделила възрастна жителка на Карлово след телефонна измама. Потърпевшата е на около 80 години, а според предварителната информация ѝ е приложен сценарият за спешна операция на близък човек, съобщиха от полицията.

В събота след обяд пенсионерката получила съобщение по телефона от мним лекар - нейна приятелка е приета в болница със счупен крак и веднага трябва да ѝ се поставят три златни пирона на висока цена. Междувременно в слушалката се чувал и плачещ женски глас с молби за помощ. Повече от 40 минути извършителите държали жертвата си на отворената телефонна линия, докато я убедят да събере наличните си пари и ги предаде на техен пратеник. Следвайки инструкциите им, възрастната карловка подготвила сумата и я връчила на явил се пред дома ѝ млад мъж, който се представил за служител на здравната каса.

Същата вечер роднините на жената разбрали за случилото се и веднага подали сигнал в районното управление, където са предприети активни действия за разкриване на авторите на престъплението.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети