Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ангел Папалезов е с обвинение за участие в ОПГ, ръководена от Васил Божков

Закон и ред

Ангел Папалезов е с обвинение за участие в ОПГ, ръководена от Васил Божков

Ангел Папалезов е с обвинение за участие в ОПГ, ръководена от Васил Божков - Tribune.bg
Снимка:

Висшият полицейски началник отрича да познава хазартния бос

Директорът на сектор „Културно-исторически ценности“ в Главна дирекция „Национална полиция“ Ангел Папалезов е бил обвинен днес за участие в организирана престъпна група за трафик на културни ценности, съобщи БНР.

Ръководител на групата е намиращият се в Дубай Васил Божков“, поясни Валентина Маджарова, изпълняващ длъжността ръководител на Специализирана прокуратурата. Тя уточни, че по решение на наблюдаващия прокурор Папалезов е на свобода срещу подписка.

Маджарова отрече да е имало нахлуване в МВР и допълни, че е бил обискиран само кабинета на Папалезов.

Този български гражданин никога, по никакъв повод, в хода на това досъдебно производство, а и бих казала, в хода на кое да е, не е бил задържан, включително и за 24 часа. Не е прецедент, Специализирана прокуратура, а може би и други прокуратури в страната, да подвеждат под наказателна отговорност полицейски служители! Не бих казала, че това е нещо, което се случва за първи път“, припомни Маджарова. Тя изтъкна, че Специализираната прокуратура е формирала обвинителна теза по отношение на доста по-високопоставени полицейски служители.

Папалезов отрече познанство с Божков пред БТВ.

Истинско безумие е, защото този човек не го познавам. Познавам служители на фондация „Тракия“, но това е свързано с изпълнение на служебните ми задължения през годините. Работя по линия „Културно наследство“ от 2003 г. насам. Ще е професионален срам, ако не ги познавам и не съм се срещал с тези хора. Със Спецпрокуратурата и следствието в годините назад сме имали успешни акции. При една от най-хубавите лично наблюдаващ прокурор ми е била Сийка Милева, където успехът е международен“, коментира Ангел Папалезов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати