Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Антимафиотите разбиха фабрика за фалшиви стоки (СНИМКИ)

Закон и ред

Антимафиотите разбиха фабрика за фалшиви стоки (СНИМКИ)

Продавали чрез 15 интернет страници

Фабрика за фалшиви стоки е била разбита в Благоевград, съобщиха от МВР.

Продажбите на огромно количество дрехи, парфюми, очила, маратонки и модни аксесоари са се извършвали основно онлайн, чрез създадени и администрирани специално за целта 15 интернет страници. Сайтовете са били разработени за българоговорящи клиенти и са захранвали цялата страна с евтини и некачествени стоки, претендиращи да са оригинални продукти. Клиентите получавали своите поръчки основно чрез куриерски фирми.

Фалшификатите се шиели в къща в село Покровник. Чрез специализирани преси били брандирани с марки, сред които „Hugo Boss“, „G-Star“, „Dolce & Gabbana“, „Lacoste“, „Nike“, „Adidas“.

Антимафиотите са открили компютърните системи, чрез които са се администрирали 15-те интернет страници. Задържан е и администраторът им.

В офис на куриерска фирма, в момента на изпращане на поредните поръчки към клиентите си, бил задържан и един от основните организатори на престъпната дейност. Той е рецидивист, с предишни криминални и съдебни регистрации за подобни престъпления.

Акцията е била на служителите от отдел "Киберпрестъпност" в Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ и колегите им от териториалния сектор „БОП“.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив