Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Арест за учител по математика за предполагаема връзка с 14-годишна ученичка

Закон и ред

Арест за учител по математика за предполагаема връзка с 14-годишна ученичка

Арест за учител по математика за предполагаема връзка с 14-годишна ученичка - Tribune.bg
Снимка:

Тече разследване, мъжът давал частни уроци на момичето, родителите ѝ видели шокиращи чатове

Учител от Асеновград е имал сексуална връзка с непълнолетна им дъщеря, твърдят родителите на 14-годишна ученичка. Разбрали са за това от дългата им кореспонденция в социална мрежа, предава БНТ. Полицията и прокуратурата са сезирани. Снощи учителят по математика беше задържан за 24 часа в полицията в Асеновград.

Родителите разбират за смущаващата близост между дъщеря им и учителя по математика от нейни съученици, които им препратили чатове между двамата. Комуникацията им започнала още преди две години, когато момичето било на 13 години.

Първоначално детето е отрекло всичко и е изтрило чата от телефона си. Но родителите намерили стар мобилен апарат, използван от дъщеря им, и от там прочели всичко.

„Много е трудно като един родител да четеш такива чатове с 13-14 годишно момиче, има сексуални неща, които са много стресиращи. Всичко се вижда ясно в тия чатове, че учителят я притиска, натиска. Той е преподавал до седми клас. От три дни тя не яде, постоянно мисли и не сме на себе си – нито жена ми, нито аз, да се случи това нещо на нашето дете. Въобще даже не сме и го помисляли, че може да се случи такова нещо с учител“, разказа бащата на момичето.

Адвокатът на семейството е категоричен, че връзката между ученичката и учителя не е останала само онлайн. По-късно самото дете признало за осъществен сексуален контакт между двамата.

„Извършени блудствени и сексуални действия от неин преподавател в училището, в което учи. В момента тече разследване и очакваме адекватна реакция на правораздавателните органи в България“, казва адвокатът на семейството Борислав Мазнев.

Самият учител вече не работи в училището. Напуснал е по здравословни причини, още преди да избухне скандалът.

„Защото съм след прекаран инсулт, останалото не желая за момента да коментирам. Проведени са всички необходими разговори и това е за момента. Не съм притеснен, просто не желая да коментирам за момента“, отговаря учителят.

От училището също не желаят да коментират случилото се, преди разследващите да се произнесат относно истинността на чата. Когато информацията за чата е достигнала до директора, тя също е подала сигнала към полицията.

„Лицето, срещу което е насочен сигналът, е в районното полицейско управление в Асеновград и работят с него. Предполагам в утрешния ден ще имаме повече информация, когато бъдат докладвани в пълнота материалите в прокуратурата“, каза Атанас Илиев от Районна прокуратура-Пловдив.

На този етап от проверката няма данни учителят да е имал подобни отношения и с други ученици.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати