Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Арестуваха трудов инспектор заради поискан и взет подкуп в Пазарджик

Закон и ред

Арестуваха трудов инспектор заради поискан и взет подкуп в Пазарджик

Арестуваха трудов инспектор заради поискан и взет подкуп в Пазарджик - Tribune.bg
Снимка:

Служител на дирекция „Инспекция на труда“ в Пазарджик е бил арестуван заради поискан и приет подкуп от 500 лв. За това информират от Окръжната прокуратура в града.

Разследването по случая започнало след получен сигнал. В рамките на оперативните действия, осъществени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-Пазарджик, било изяснено, че на 3 август инспекторът в Дирекция „Инспекция по труда“ в Пазарджик е извършил проверка на фирма в с. Мало Конаре, при която била установена липса на сключен трудов договор с един от работниците.

Когато на 1 септември служител на дружеството се е явил в дирекцията, за да представи документи, инспекторът му поискал сумата от 1000 лева срещу обещанието да не бъде наложена максималната глоба от 15 000 лева за констатираното трудово нарушение.

Така в резултат на професионално планираните действия служителят на дирекцията бил задържан в кабинета след получаване на сумата от 500 лева от поискания подкуп.

Той е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Пазарджик, взета му е мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 10 000 лева, като тя е съобразена със здравословното му състояние.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети