Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Арестуваха в Узбекистан осъдения за двойното убийство пред дискотека „Соло”

Закон и ред

Арестуваха в Узбекистан осъдения за двойното убийство пред дискотека „Соло”

Арестуваха в Узбекистан осъдения за двойното убийство пред дискотека Соло - Tribune.bg
Снимка:

Осъденият за двойното убийство пред дискотека „Соло” Илиян Тодоров е задържан в Узбекистан, научи БНР. Той е арестуван на летището в столицата Ташкент при опит да излети за Истанбул, съобщиха източници.

Тодоров е бил спрян заради съмнения за фалшив паспорт.

След експертна оценка на снимки от Националния институт по криминалистика към МВР е потвърдено, че става дума именно за изчезналия преди повече от 12 години мъж, осъден за двойното убийство пред столичната дискотека.

Предстои да бъдат изпратени документи за екстрадиция, допълват близки до случая.

Двойното убийство пред заведението, което се намира на метри от Съдебната палата, бе извършено на 18 април 2009 г. Тогава след скандал с нож бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров, които починаха. Техен приятел също бе нападнат, но оцеля. Окончателната присъда на Тодоров бе потвърдена от ВКС в края на 2013 г.

През 2012 г. отстранената от СГС съдия Румяна Ченалова оправдава Илиян Тодоров за двойното убийство и го пусна от ареста срещу „подписка“. Двете по-горни съдебни инстанции след това го осъдиха доживот, но той не влезе в затвора, защото вече беше в неизвестност.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети