Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Банев назначил за управител на свои фирми личния си шофьор

Закон и ред

Банев назначил за управител на свои фирми личния си шофьор

Банев назначил за управител на свои фирми личния си шофьор - Tribune.bg
Снимка:

Разпитват още 175 свидетели по делото

Николай Банев е назначил за управител на свои фирми личния си шофьор. Това стана ясно от свидетелските показания на Венцислав Генов по време на делото в Специализирания наказателен съд, съобщава news.bg.

Генов разказал, че първоначално започнал работа в охранителната фирма на Баневи - АКБ ООД през 1994 г. След това Банев го взел за личен шофьор до към 2005-2006 г.

Неразбирателство между двамата прекратило работата помежду им. През 2014 г. Генов отново се върнал при Баневи като личен шофьор. След като се върнал на работа при Баневи, видял, че от "Полимери" не останало почти нищо.

После Генов бил повишен за член на Съвета на директорите в една от фирмите на Баневи за производство на хартия. Въпреки повишението, което получил, Генов не разбирал нищо от производството в нея.

Той бил поставен за управител и на друга от фирмите - "Партнърс Комерс", в периода 2013 -2014 г. Впоследствие разбрал, че фирмата е на Банев и че била чиста и нямала задължения. Генов не знаел какъв е бил капиталът и предметът на дейност на фирмата.

"Няма искаш, няма не искаш - слагат те за управител", разказа Генов.

Въпреки че не знаел нищо за фирмата, той прехвърлил някакви ниви от "Парнърс Комерс" в Каварна. Колкото и да било фрапиращо, Генов трябвало да прехвърли къщата на Николай Банев в "Бояна" на някаква офшорка. Той не е виждал нотариалният акт на къщата, а се уплашил от голямата сума на имота. Генов не искал да подписва документите. Поискал да вземе трудовото си възнаграждение, но то му било отказано, ако не подпише. Затова в крайна сметка той напуснал работа, без да получи заплатата си.

Още 175 свидетели ще бъдат по делото срещу Баневи.

Николай, Евгения и Мария Баневи са обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група (ръководена от Николай Банев) създадена с цел данъчни престъпления, пране на пари и длъжностни присвоявания.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още