Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бащата на Андрей: Калпакчиев и двете съдийки ще носят върху себе си един нравствен позор

Закон и ред

Бащата на Андрей: Калпакчиев и двете съдийки ще носят върху себе си един нравствен позор

Снимка:

Каня ги да се срещнем и пред медиите, и пред цялото общество да ми кажат защо пуснаха Полфрийман, казва Христо Монов

„Тримата съдии - този Калпакчиев и двете съдийки, ще носят върху себе си един нравствен позор. Едно само не им пожелавам - да преживеят същото, което преживяхме със съпругата ми и приятелите на сина ми.“ Това заяви Христо Монов, баща на убития Андрей, съобщава "Дарик Нюз". Почернения родител коментира решението на тричленен състав, с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, да пусна предсрочно от затвора Джок Полфрийман.

" Видя се, че най-големият проблем пред тази държава е съдебната система, и то не прокуратурата, а съдът", категоричен беше той. За себе си казва, че днес му е олекнало - и от натиска, упражняван през годините върху него от страна на родината и адвокатите на Полфрийман.

"То не бяха молби за преразглеждане, то не бяха филми, то не бяха книги, то не бяха награди! Главният прокурор Сотир Цацаров постъпи много достойно преди 6 години", връща се назад в мъката си бащата на убития Андрей по повод отказа на обвинител номер едно да пусне австралиеца в родината му.

Неприятната вест го застигнала в деня, отреден за семейно тържество - точно на 19 септември преди 11 години детският психолог и съпругата му, загубили сина си, осиновяват две деца от социален дом. И винаги на тази дата празнуват своеобразен рожден ден. Днес двете деца на Монови, вече на 14 и на 16 години, останали без празника си. "Като научих, в 15 часа отмених тържеството. Имах запазена маса", призна бащата.

Христо Монов иска да чуе мотивите на съдебния състав. "Каня ги да се срещнем и пред медиите, и пред цялото общество да ми кажат защо. Защото, не съм фен на концепцията на Иван Гешев, но на него му прави чест, че застава открито пред медиите. А този Калпакчиев мълчи. Като го бяха настъпили нещо преди години, беше много активен пред медиите. Нека сега да застане и да обясни", каза още Христо Монов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още