Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Без обвинения срещу четиримата, счупили стъклото на македонския клуб

Закон и ред

Без обвинения срещу четиримата, счупили стъклото на македонския клуб

Без обвинения срещу четиримата, счупили стъклото на македонския клуб - Tribune.bg
Снимка:

Благоевградчаните обаче са били задължени да възстановят щетите на собственика на помещението

Няма да бъдат повдигнати обвинения срещу четиримата благоевградчани, които счупиха едно от стъклата на частния македонски клуб в областния център през нощта на 4 срещу 5 февруари. Двамата мъже, които са общински служители, и техните съпруги бяха освободени след 24-часов престой в ареста.

Четиримата  граждани на Благоевград бяха задържани от полицията, която ги идентифицира като извършители на вандалския акт, след преглеждане на записите от камерите за видеонаблюдение.

Те са направили пълни самопризнания и са обяснили поведението си с афекта от отношението на граничните власти в РСМ към стотиците български граждани, тръгнали  към Скопие, за да се поклонят пред тленните останки на Гоце Делчев.

От прокуратурата в Благоевград заявиха, че няма да им бъде повдигнато обвинение.

Те обаче са били задължени да възстановят щетите на собственика на помещението, наето от представителите на частния македонски културен клуб.

Средствата за това бяха събрани само за няколко часа чрез дарения от десетки благоевградчани.

Кметът на общината Илко Стоянов заяви, че засега двамата мъже, които са служители в отдел "Озеленяване", остават на работа и уточни, че ще им наложи дисциплинарни наказания, когато официалните власти в РСМ предприемат същите мерки спрямо служителите си на границата, които без мотиви отнеха правото на десетки български граждани да влязат в югозападната ни съседка на 4 февруари.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети