Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. BIRD.bg: Проучваме как Петков е прехвърлил 4 фирми и две фондации, „сглобени“ PDF файлове навсякъде

Закон и ред

BIRD.bg: Проучваме как Петков е прехвърлил 4 фирми и две фондации, „сглобени“ PDF файлове навсякъде

BIRD.bg: Проучваме как Петков е прехвърлил 4 фирми и две фондации, сглобени PDF файлове навсякъде - Tribune.bg
Снимка:

„Проучваме как Кирил Петков е прехвърлил на Мартин Драгулев участието си в 4 фирми, две фондации и сдружението „Да запазим Корал“, за да встъпи като министър без конфликти на интереси. Разглеждаме в детайли повече от 60 документа, всички подадени към Агенцията по вписванията с електронния подпис на Лена Бориславова в началото на месец май 2021 г.“

Това обявиха от сайта BIRD.bg.

„Навсякъде се откриват „сглобени“ PDF файлове с подписите на управителите и собствениците, които са привнесени като картинки - къде по-умело, къде съвсем грубо. Със сигурност казусът с „Да запазим Корал“ не е изолиран случай като техническо изпълнение. Почеркът е еднакъв навсякъде. Авторите са Лена, Русалена, Татяна, Никола, Красимир...“, загатват те.

„Оръдието на труда“ Konica Minolta C220 е изпозвано в почти всички комплекти от документи. Същото  мултифункционално устройство е заснето в адвокатската кантора, където са работили авторите. Документите на „Да запазим Корал“ са уникални с това, че управителят Атанас Русев не е давал съгласие да му бъде използван подписа. В един от файловете подписът му е видимо и грубо подправен. Очаквайте подробности след като приключим с обработката и анализа на данните от всички файлове“, завършват BIRD.bg.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети