Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бивш полицай, син на общински съветник е ограбил банката в Дупница

Закон и ред

Бивш полицай, син на общински съветник е ограбил банката в Дупница

Бивш полицай, син на общински съветник е ограбил банката в Дупница - Tribune.bg
Снимка:

Мъжът е задържан 2 часа след обира

Извършителят на грабежа на банка в Дупница се казва Крум Йорданов и е бивш служител на МВР, съобщи Нова ТВ. От медията твърдят, че той е син на общински съветник от Дупница.

Вчера задържаният нахлу в банков клон в града, заплаши с пистолет банковата служителка и успя да задигне малка сума пари.

Преди да нападне конкретния банков клон, мъжът е обиколил няколко банки в центъра на Дупница. Избрал е клон, в който няма въоръжена охрана и щом се убедил, че е така е заплашил с пистолет служителката.

„Успял да влезе в помещението, където е касата, като е блъснал и ударил служителката. Тя, обаче, го е заключила в касата и той е бил принуден да използва оръжие, за да напусне помещението“, коментира Росен Димитров, мениджър на охранителната фирма.

По думите му, докато е бягал от местопрестъплението, нападателят минава покрай детска площадка и се отправя към градската градина. Бил е забелязан и гонен от случайни минувачи и свидетели на инцидента, а след това са дошли и полицаи.

Очевидец дори снима клип с бягащия 40-годишен мъж, но не посмява да го спре, защото е въоръжен.

Мъжът е задържан 2 часа след обира в поляна край един от кварталите в Дупница. А от полицията изтъкват смелостта на служителката, заключила мъжа при касата.

„Изключително смела постъпка. Поздравявам я, справила се е добре със ситуацията”, посочва Михаил Джаджаров от РПУ – Дупница.

Разпити и ревизия в банковия клон са продължили вчера до късно вечерта. Пострадали при инцидента за щастие няма.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати