Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бивш прокурор: Главният прокурор разпространи информация от СРС, за да предотврати престъпление

Закон и ред

Бивш прокурор: Главният прокурор разпространи информация от СРС, за да предотврати престъпление

Бивш прокурор: Главният прокурор разпространи информация от СРС, за да предотврати престъпление - Tribune.bg
Снимка:

„За да се прецени дали има законно или незаконно подслушване, първо обществото трябва да признае, че пред очите ни се разви протест в няколко фази - мирният и справедлив протест на хората, които искат да подобрят настоящето и бъдещето си, и другият план, финансиран от олигарси, за който ние предупредихме, че е опит за свалянето на властта в България“. Това заяви пред БНТ бившият прокурор Мила Георгиева, която представлява Центъра за приложно-правни изследвания и практики.

„За мое съжаление, прогнозата ни се сбъдна. Така че като се преценява кой е подслушван законно или кой - не, трябва да се очертае кръгът на лицата извън този справедлив процес - тези, които финансираха и организираха паленето на полицаи, замерването на полицаи, ранените от полицията хора, хората, които нападаха сградите на държавната власт - това е опит за преврат, опит за смяна на властта”, продължи тя.

По думите ѝ главният прокурор е разпространил информация от СРС, „за да предотврати извършването на престъпление и търси съдействие на обществеността, като я предупреждава какво се случва на терен”.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети