Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бизнесменът Божков, арестуван за бягство от карантина, обикалял из Европа и се държал нагло

Закон и ред

Бизнесменът Божков, арестуван за бягство от карантина, обикалял из Европа и се държал нагло

Снимка:

Младият посредник в образованието освободен срещу 10 хил. лв. гаранция на заседание по скайп, проведено в специална съдебна зала

36-годишният бизнесмен Георги Божков, който беше арестуван за нарушаване на карантината заради коронавируса, е пътувал в цяла Европа в последните месеци, показа проверка на “24 часа”.

Той е собственик на компания, която предлага обучителни курсове по различни програми и свързва университети с кандидат-студенти.

Демонстрира луксозен начин на живот със скъпи коли и екзотични дестинации. След като е прибран в ареста, е тестван за заразната болест, пробата е отрицателна. Въпреки това той ще бъде разследван за неспазване на карантина. В неделя Софийският районен съд го освободи под гаранция от 10 хил. лв. след заседание по скайп.

Божков пътувал от Стокхолм до България с нощувка във Франкфурт. Като кацнал на летище София, той отказал да подпише формулярите за карантина, която се налага на всички пристигащи. Държал се арогантно с полицаите и служителите на летището. Настоявал, че не подлежи на карантина, защото идва от Швеция. Но престоят му във Франкфурт, макар и за кратко, налага мярката. Като се отдалечил от гишето, демонстративно провел телефонен разговор и се похвалил на познат, че не е позволил на служителите да го накарат да подпише документите.

Започнал да им се подиграва. Това, че не е подписал предписанието за задължителна карантина обаче, не го освобождава от задължението да я спазва. На летището посочил 3 адреса в София. Полицаите го проверявали и той наистина бил на един от адресите. В петък не го открили никъде. След кратко издирване го намерили на друго място и задържали. Регионалната здравна инспекция е организирала да бъде тестван за коронавирус, но пробата е отрицателна. Прокуратурата започнала разследване за неспазване на карантина, което застрашава живота и здравето на хората.

След 2 дни в ареста е изправен пред Софийския районен съд. Там има специална зала, която да гледа мерки за неотклонение в условията на извънредно положение. Осигурени са връзки по скайп с ареста, дезинфекцира се редовно и има 2 метра разстояние между всеки от присъстващите вътре - съдия, адвокат и прокурор. На заседанието Божков пак се държал арогантно, както и на летището.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още