Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата задържа за 72 часа мъж, не спазвал карантината

Закон и ред

Прокуратурата задържа за 72 часа мъж, не спазвал карантината

Прокуратурата задържа за 72 часа мъж, не спазвал карантината - Tribune.bg
Снимка:

Завърнал се от Швеция с полет през Франкфурт

Софийската районна прокуратура задържа за 72 часа мъж, който е спазил 14-дневната карантина в условията на обявено извънредно положение.

След като при извършване на проверки в различни дни по предварително подаден списък на лица, които следва да спазват карантина, полицейските служители са установили, че мъжът не е на адреса си. Той се бил завърнал от Швеция с полет през Франкфурт.

Установено е, че след пристигането си на летище „София“ Г.Н.Б. е отказал да подпише предоставените му формуляри за карантина, като незабавно след отдалечаването си от гишето е провел демонстративно телефонен разговор, в който е изразил задоволство от поведението си, отнасяйки се подигравателно с опитите на служителите на летището да изпълнят служебните си задължения, съобщават от прокуратурата.

Сезирани са били органите на РЗИ – с оглед предприемане на действия за установяване на здравния статус на мъжа. След като е установено, че пробата за COVID-19 на лицето е отрицателно, същото е задържано с прокурорско постановление. Предстои внасяне на искане пред СРС за определяне на мярка за неотклонение на нарушителя на въведените в страната ограничения и противоепидемични мерки, в условията на извънредно положение.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати