Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Благоевградският съд: Полицаите, обвинени за вземането на подкуп, остават в ареста

Закон и ред

Благоевградският съд: Полицаите, обвинени за вземането на подкуп, остават в ареста

Благоевградският съд: Полицаите, обвинени за вземането на подкуп, остават в ареста - Tribune.bg
БГНЕС

Двамата задържани полицаи, обвинени във взимането на подкуп, остават в ареста. Това постанови Окръжният съд в Благоевград. От събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че лицата са съпричастни към извършването на престъплението, за което им е повдигнато обвинение. Според съда липсва опасност от укриване на обвиняемите, но е налице реална опасност от извършване на друго престъпление.

Двамата задържани работят като пътни полицаи повече от 15 години в София. Миналата седмица те са били командировани на територията на ОДМВР Благоевград от Дирекция „Национална полиция“ с цел ефективен контрол на пътя и превенция на корупцията. Вместо това те открито поискали и получили подкуп от 500 лева от шофьор на камион, натоварен с дървесина, чиято книжка не била подновена, както и от неговия работодател - превозваческа фирма от Гоце Делчев, който обаче категорично отказал и подал жалба в полицията.

Същата сума е поискана и получена от жител на град Симитли, който също бил обвинен в нарушение, което не е извършил.

След сигналите полицията е започнала проверка, за която прокуратурата е била уведомена едва на следващия ден:

„Полицаите са се отклонили драстично от служебните си задължения и са извършили няколко деяния, които са предмет на обвинение. Разпитали сме ги, дали са обяснения. Естествено, че отричат – не са искали пари и не са приемали пари и това е акция срещу тях заради добросъвестно изпълнение на службата им“.

От проведеното до момента разследване е установено, че служебният автомобил на двамата задържани полицаи от доста време е бил с неработещи камери и Джипиес, заяви още прокурор Ивайло Филипов:

„Този автомобил, по наши данни, пет пъти е бил изпращан из регионите за проверка. И петте пъти не е бил снабден с GPS система“

Определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - София на 01. 12. 2022 г. от 10:00 часа.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати