Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Борисов за акцията в Перник: Няма значение дали си от ГЕРБ, или БСП, има несвършена работа

Закон и ред

Борисов за акцията в Перник: Няма значение дали си от ГЕРБ, или БСП, има несвършена работа

Борисов за акцията в Перник: Няма значение дали си от ГЕРБ, или БСП, има несвършена работа - Tribune.bg
Снимка:

Младен Маринов е разпоредил проверка за всички престъпления, извършвани във ВиК дружества

„Това дали си от ГЕРБ, БСП, не трябва да значи нищо. Церовска и Соколова си отидоха от постовете – оттук-насетне какво повече да направя“, коментира премиерът Бойко Борисов акцията, която тече в момента в Перник.

Според медийни публикации, домът на бившия кмет на Перник Вяра Церовска е бил обект на обиски. Според други информации е възможно и тя да е била задържана. Това дали има задържани, ще бъде официално съобщено до края на деня, заяви по-рано главният прокурор Иван Гешев.

„Борбата с корупцията и безотговорността си има материални измерения. Колегите от Икономическа полиция и ДАНС работиха много време. Подготвиха това, което считат за достатъчно като материал, предадоха в прокуратурата. Така че поздравявам прокурорите, че така активно работят“, каза Борисов.

„Моята работа е да осигуря условия на МВР, ДАНС и прокуратурата да работят. Оттук нататък вече ще говорят прокурорите. Те работиха активно седмици наред, докладваха на прокуратурата, и след като решиха, че това е достатъчно, днес сутринта в 5 часа започнаха акцията“, допълни той.

По думите на министъра на вътрешните работи Младен Маринов е разпоредена проверка във всички териториални дирекции на МВР в страната да има ежедневен мониторинг за престъпления, извършвани във ВиК дружествата. „Целта на тази проверка е отрано да определим проблеми, за да можем да реагираме по-рано“, каза Маринов.

Вътрешният министър също не потвърди арести, тъй като в момента се извършват действия по разследването.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ЯСЕН И ТОЧЕН ОТГОВОР Време е Прокуратурата да направи проверка в годините назад, при у-ние на 3-ната коалиция, ОРЕШАРСКИ, всички от ПП БКП/БСП. Ако не се направи задълбочено проучване, соц.комунистите както К. ИМПЕКСОВА, К. ДОБРЕВ, Р. ОВЧ., Р. ГЕЧЕВ и сие, ще останат с впечатлението, че са недосегаеми. Н.ДИМОВ е изкупителна жертва, докато от БКП/БСП, освен К. Добрев, мн.имат отношение чрез фирми към водоизточници (ВЕЦ-ове, язовири, промишлено водоползване от СТОМАНА-Перник и др. дружества). Това е необходимо, за да се разбере как е стопанисванп ВиК дружеството в последните 30 г. До кога соц.комунистите ще се измъкват сухи от водата? До кога ще им прощаваме за разграбването и приватизацията, а те станаха милионери и все по-богати? ДО КОГА? Кога К. ИМПЕКСОВА ще понесе отговорност?
10.01.2020 17:09 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати