Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бойков: Не съм пробил системата на НАП, не бих отключил компютрите си

Закон и ред

Бойков: Не съм пробил системата на НАП, не бих отключил компютрите си

Бойков: Не съм пробил системата на НАП, не бих отключил компютрите си - Tribune.bg
Снимка:

ГДБОП стигали до него след получен сигнал, той подозира атака срещу фирмата, в която работи

„Не съм аз човекът, който проби системата на НАП“, заяви в интервю за bTV Кристиян Бойков, обвинен за кибератаката срещу агенцията. На този етап не бих отключил компютрите си, защото там е целият ми личен живот. Имам правото на това, каза още той.

Обвиненият за хакерската атака сподели, че е бил пред нервен срив и че в ареста са го разпитвали 15 едри мъже. Сега не можел да ходи на работа, защото медиите го следели, но работел от вкъщи.

Нямам представа какво са масивите на НАП и дали са защитени, категоричен е Бойков. Преди 2 г. разбил сайта на МОН, за да покаже, че не е защитен.

Бойков разказа още, че когато от ГДБОП му сложили белезниците, се притеснил изключително много. Акцията в офиса на фирмата, където работи, продължила около седем часа. Иззет е един служебен компютър и два лични.

По думите на Кристиян Бойков ГДБОП стига до него след получен сигнал, но заяви, че няма право да казва повече информация. Според него атаката не е конкретно срещу него, а срещу фирмата, в която работи.

„Резултатите върху фирмата са точно такива. От една седмица сме като под обсада”, коментира работодателят му Георги Янков.

"Не можем да отключим компютрите. Това е част от политиката за сигурност, която гарантира защитата на данни на нашите клиенти”, допълни Георги Янков.

„Все още не мога да осмисля това, което ми се случва. Страхувам се”, призна Кристиян, допълвайки, че неговата майка го подкрепя много. Работодателят му също заяви, че стои плътна зад него.

„Притесняват ме медиите, защото не съм искал по никакъв начин да ставам известен. Бяха изписани неща, свързани с личния ми живот. Подразни ме това, че се ровят в него, без да знаят. По-удобно е за някои хора да пишат неща, за които нямат представа, вместо да питат. Опитаха се да ме изкарат богат, а не съм такъв”, каза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети