Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бургаската полиция разби ферма за наркотици, намериха и гранатомет

Закон и ред

Бургаската полиция разби ферма за наркотици, намериха и гранатомет

Полицията в Бургас разби голяма ферма за производство на наркотици. Арестуваните са двама: Никола Батилов, на 24 години и Щерион Джамбазов – на 48. В къща в курортно селище „Елените“ полицаите открили 413 саксии за отглеждане на канабис, а в автомобил – 23 килограма суха листна маса, готова за продажба и впечатляващ арсенал, съобщи директорът на Областна дирекция на МВР Калоян Калоянов.

„Иззети са девет пистолета с различен калибър, два автомата „Калашников“, две пушки, гранатомет, готов за употреба, една бойна граната, пет заглушителя и три самоделни взривни устройства, готови за употреба. Общото мнение на оръжейните специалисти е, че заглушителите и взривните устройства са с високо професионално качество.“

Общият брой на патроните е 700, двамата арестувани нямат криминални досиета, не са осъждани. Те са в „семейно-битова връзка“, уточни старши комисар Калоянов. Повдигнати са им обвинения за държане с цел разпространение на наркотици и държане на оръжие и боеприпаси без разрешително. По първото обвинение наказанието е от 3 до 12 години затвор, а по второто – от 3 до 10 години.

Директорът на полицията отказа да коментира дали дрогата е била подготвяна за продажба в Турция, но уточни, че през последните години има голяма разлика в нейната цена у нас и в южната ни съседка, тоест там е значително по-скъпа. Калоянов не се ангажира и с мнение дали двамата са подготвяли нападение срещу някого с открития в колата арсенал. 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати