Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Цачева разпореди проверка на бонусите в Агенцията по вписвания

Закон и ред

Цачева разпореди проверка на бонусите в Агенцията по вписвания

Цачева разпореди проверка на бонусите в Агенцията по вписвания - Tribune.bg
Снимка:

Резултатите ще са готови в края на следващата седмица

Министърът на правосъдието Цецка Цачева е разпоредила проверка на допълнителните средства, които са отпуснати като бонуси на служителите на Агенцията по вписванията. „Разпоредих извършване на проверка, която да ми отговори дали са спазени изискванията на наредбата и вътрешни правила“, обясни правосъдният министър. И допълни, че вярва, че няма нарушения, но ако проверката установи такива, ще бъде безкомпромисна.

Проверката ще стартира в понеделник. Още в началото на седмицата служителите, които ще извършват проверката, ще получат нужните документи. Министър Цачева прогнозира, че резултатите ще са готови до края на следващата седмица.

По-рано през деня от Агенцията излязоха с официално съобщение по темата, в което обясниха, че бонусите са според индивидуалната оценка на всеки служител, а пари на отговорните за срива на Търговския регистър не са давани.

Цачева допълни, че съгласно наредба от 2012 година, всеки един ръководител на административна структура определя вътрешни правила. В тях се дава възможност за изплащане на бонуси, които са резултат от няколко неща. „Преди всичко става въпрос за икономии в бюджета на всяка администрация, като целта на тези средства е да се стимулират служителите“, обясни Цачева.

Отговорните за срива не са получили бонуси, увери отново Габриела Козарева, изпълнителен директор на Агенцията.

Тя подчерта, че в момента на кризата служителите са идва и са работили по 24 часа, в извън работно време и заслужават да бъдат стимулирани. Освен това в момента в Агенцията имало повече работа от обикновено.


Коментари (1)

Илия Парев Ще остановят от къде идва проблема хората са достатачно компетентни
09.11.2018 16:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати