Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Четири лица са задържани при спецакцията в Дупница

Закон и ред

Четири лица са задържани при спецакцията в Дупница

Четири лица са задържани при спецакцията в Дупница - Tribune.bg
Снимка:

Иван Гешев: Колегите имат готовност да останат няколко дни

Четири лица са задържани в хода на спецакцията в Дупница, свързана с изчезването на Янек Миланов, съобщава БГНЕС. На място пристигна и главният прокурор Иван Гешев.

Над 50 полицаи с кучета и жандармеристи претърсват ожъната нива край село Крайници, близо до пътя за Дупница. Претърсва се площ от 120 декара.

„Колегите имат готовност да останат и няколко дни, докато не се претърси цялата площ“, каза Гешев пред медиите.

Акцията е започнала рано тази сутрин. В нея участва и жандармерията като сериозно присъствие на полиция има из цяла Дупница. Блокирани бяха квартал „Ценеви”, входът на парк Рила, както и базата на задържания Васил Капланов – Каплата и село Крайници.

Именно в това село е засечен джипът на задържания за 72 часа Капланов, с когото на 31 юли за последно е видян изчезналия 43-годишен Янек. Той се е качил в автомобила, камери са заснели, че на отиване към селото Капланов управлява джипа, а Янек е на седалката до него. На връщане от селото на камерите Янек не се вижда. Обяснението на Капланов е, че той се е преместил на задната седалка.

Иван Гешев потвърди, че Капланов е задържан за 72 часа по друго досъдебно производство в качеството на обвиняем.

„Колегите от сектора за тежки криминални престъпления, тоест убийствата, са направили доста сериозна организация. Работи се включително и по претърсване на набелязани обекти“, изтъкна Иван Гешев. Той подчерта, че започва и специализирана операция на територията на цяла Дупница, като тя се провежда съвместно с ГДБОП срещу производство и разпространението на наркотични вещества.

„Ще направим всичко възможно да не се връщат мутренските време. Ако някой не е разбрал, че не сме 90-те години, ще го разбере по трудния начин“, предупреди главният прокурор.


Коментари (1)

ВРЪЩАНЕТО НА МУТРЕНСКИТЕ ВРЕМЕНА Е ГЛАВНАТА ЦЕЛ НА РУМЕН РАДЕВ И ХОРАТА ОКОЛО НЕГО .
Как ще го постигнат? - РАДЕВ с вдигнатия юмрук иска да увлече хората да не уважават и спазват законите и държавните институции-създаване на хаос-уличните бандити да се активизират-главоломно повишаване на престъпленията-ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ-СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ ОТ МУТРИ НА РАДЕВ/РУСИЯ-ЗАГРАБВАНЕ НА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ-БЯГАНЕ В ЮАР И ДУБАЙ
28.08.2020 11:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати