Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Четирима са задържани за нападението на момче в автобус в София

Закон и ред

Четирима са задържани за нападението на момче в автобус в София

Снимка:

Четирима души са били задържани и отведени в  Първо районно управление за нападението на момче в автобус в София, предава Нова ТВ

В петък 14-годишното момче беше съблечено голо до кръста, защото е с блуза на ЦСКА, а пътници и шофьор наблюдаваха безучастно.  Той е бил извикан в Първо районно управление. Били са му показани записите от камерите от автобус 404, където стана инцидентът. Последвало е и разпознаване на четиримата задържани от страна на детето. Те ще останат в ареста за 24 часа, след което ще им бъдат повдигнати обвинения.

След унижението в автобуса, 14-годишното момче дава точно описание на част от нападателите си. „Бяха трима на по около 20 години, сравнително висок ръст, гологлави и с качулки”, коментира пострадалото дете.

Имало и четвърти, но не го видял добре. За жертвата причината за случилото се е ясна. „Бях с екип на ЦСКА, а те са били ултраси на Левски. И затова са ме нападнали”, добавя той.

Въпреки преживяното, часове след нападението момчето излязло на тепиха на държавно първенство по самбо. Събрал се и се бори, като завоювал второ място. За учителите му, реакцията да не отвръща в автобуса, е била най-правилната.

„Чест му прави на детето, че е запазило самообладание , това са качества, които се градят в един истински спортист”, казва Борис Борисов, директор на спортно училище „Ген. Владимир Стойчев”.

„Ние на това учим нашите деца, въпреки че сме боен спорт, ние ги учим на възпитание и на въздържаност. Амбициран е още повече след тази случка да докаже, че ще стане голям шампион”, коментира Ганчо Дойков, старши треньор по джудо и самбо.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив