Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Четирима от обвинените за износ на онколекарства остават в ареста

Закон и ред

Четирима от обвинените за износ на онколекарства остават в ареста

Четирима от обвинените за износ на онколекарства остават в ареста - Tribune.bg
Снимка:

Възможно е да има и още обвиняеми по делото

Специализираният наказателен съд постанови четирима от обвинените за незаконна търговия на онколекарства да останат в ареста. Това са соченият за ръководител на групата Милослав Пейков, Борислав Сотиров, Калоян Молалийски и Делян Гонсузов. Според съда има опасност те да извършат ново престъпление.

Лекарките Зора и Небесна Балджийски и фармацевтката Светлана Тюлекова ще са под домашен арест заради здравословни причини.

Наблюдаващият прокурор Лидия Манолова допуска да има още обвиняеми по делото.

Милослав Пейков се е срещал с лекари и медицински работници, от които е получавал лекарствата и е осигурявал търговията с тях, съобщава БНР. Задържаните двама лекари всъщност са майка и дъщеря - Небесна и Зора Балджийски. Дъщерята изписвала и изнасяла лекарствата, предоставяла ги е на съпруга си Борислав Сотиров, а той ги е предоставял на Милослав Пейков. Пейков се срещал и с фармацевтката на благоевградската болнична аптека - Светлана Тюлекова, която е изписвала и заменяла лекарствата, отпускани с протоколи от лекарски комисии.

Предполага се, че групата е действала от 2017 година насам. Използвани са две схеми за препродажба на лекарства за раково болни. При едната схема лекарствата, които са купувани от Здравната каса, са изписвани на пациентите, но не са им предоставяни. При другата схема лекарствата са подменяни от външни лица със съдействието на лекари.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още