Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Дъщеря на гоцеделчевски бизнесмен ще връща близо 400 хил. лв. от къща за гости

Закон и ред

Дъщеря на гоцеделчевски бизнесмен ще връща близо 400 хил. лв. от къща за гости

Дъщеря на гоцеделчевски бизнесмен ще връща близо 400 хил. лв. от къща за гости - Tribune.bg
Снимка:

Дъщерята на гоцеделчевски бизнесмен Иван Кацилов – Вероника, ще трябва да върне 391 160 лв., които е получила като безвъзмездна помощ през 2014 г. за строеж на къща за гости в граничното с. Гайтаниново. Решението е на ВАС по делото, което Кацилова заведе срещу акта на Държавен фонд "Земеделие" за възстановяване на сумата.

Според съда, когато жената кандидатствала с проекта не е съобщила, че къщата е в съседство с две други на баща й и трите образуват общ спортно-развлекателен комплекс за отдих.

Делото на Кацилова два пъти стига до ВАС. Според магистратите безспорно е доказано, че и трите къщи са с еднотипна архитектура и визия, изградени са от една и съща фирма, с еднакви строителни материали, ограда помежду им в крайна сметка няма, по общи алеи посетителите им стигат до зоните за спортни игрища и общия ресторант, а освен това и до момента трите обекта се рекламират като общ обект.

Преди няколко години ДФЗ започна масови проверки на проектите за изграждане на къщи за гости и наложи сериозни финансови санкции на десетки от тях. Част от делата ДФЗ загуби в съда, но има и немалко, за възстановяване на цялата безвъзмездна помощ, които спечели и сега доста хотелиери ще трябва да връщат парите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети