Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Демерджиев: Бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев не е упражнил контрол по случая „Семерджиев“

Закон и ред

Демерджиев: Бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев не е упражнил контрол по случая „Семерджиев“

Демерджиев: Бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев не е упражнил контрол по случая Семерджиев - Tribune.bg
Снимка:

Тенчо Тенев е ексшефът на КАТ, който не е упражнил контрол над подчинените си в случая със Георги Семерджиев. На база на доклада от проверката по казуса ще има рокади в МВР. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

„Не може 40 служители да са помагали под една или друга форма на едно лице - и да няма ръководител, който да не е отговорен. Установи се, че не е имало достатъчен контрол”, подчерта министърът, цитиран от Нова тв.

По думите му част от рокадите в структурите на силовото ведомство ще се случат съвсем скоро.

„Ръководството ще бъде сменено там, където не е показало, че може да оказват качествен контрол над служителите си. Става въпрос за областни дирекции и районни управления”. И допълни: „За момента нямам основание да сменям хора в главните дирекции. Там, където имаше необходимост, това беше направено спешно. Ако възникне необходимост – няма да се поколебая”.

Демерджиев беше категоричен, че конкретната причина за освобождаването на Тенев не е случаят „Семерджиев”.

„Той навърши пенсионна възраст. В случая с доклада за това, че той не е упражнил достатъчен контрол излезе само преди няколко дни. Подчертавам, че става дума за служители на ръководни постове, които не са упражнили достатъчен контрол, а не са подпомагали пряко Семерджиев или други подобни на него. Става дума за 10 души на ръководни постове”.

При катастрофата в София тогава загинаха две жени. В процеса на разследването се установи, че Семерджиев е карал джипа си със 166 км/ч. Установено бе и, че той е шофирал след употреба на наркотици и с отнета книжка.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати