Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Демерджиев предлага промени в НК за ограничаване трафика на нелегалните мигранти

Закон и ред

Демерджиев предлага промени в НК за ограничаване трафика на нелегалните мигранти

Демерджиев предлага промени в НК за ограничаване трафика на нелегалните мигранти - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев предложи промени в НК за ограничаване трафика на нелегалните мигранти. В него се предлагат завишаване на наказанията, големи глоби, конфискация на имуществото

“Подпсах и изпратих писма до всички парламентарни групи в НС. Писмата съдържат проект на Закон за изменение и допълнение на наказателния кодекс, който касае трафикът на нелегални мигранти. Предлагаме в този законопроект завишаване на наказанията, приемане на допълнителни мерки, конфискуване на имущество, както и налагане на глоби в големи размери, когато се ползват автомобили под наем или на лизинг”, посочи Демерджиев на брифинг в Министерски съвет. 

Целта е МВР да получи помощ при борбата с нелегалния трафик, както и “да бъдат защитени нашите служители. Апелирам и към прокуратурата и съдебната власт: начинът, по който се подхожда към този род деяния, не съответства на обществената им опасност," каза още Демерджиев.

"Лицата, които ние спираме и задържаме, след ден-два или три отново се озовават на пътищата. Не мога да приема, че човек, пряко отговорен за смъртта на двама полицаи, да получи условна присъда. МВР не може да бъде оставено само. 

Подадените оставки на главния секретар на МВР и заместникът му Демерджиев коментира с думите: „Оставката на главният секретар придвижих до президентството, тъй като президентът е компетентен да я разгледа. Към материалите сме приложили всички данни за този инцидент, завършил по този тежък за нас начин, така че те ще са на вниманието на президента и той ще се произнесе по тях съвсем скоро. Проведох среща с главния секретар, запознах се с всички материали, касаещи дейността му от встъпването му в длъжност, ще взема решение и ще обявява след това какво е то.“


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети