Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Демерджиев с нови разкрития за разстрела на Къро

Закон и ред

Демерджиев с нови разкрития за разстрела на Къро

Демерджиев с нови разкрития за разстрела на Къро - Tribune.bg
Снимка:

Освен убийствата на тези четирима българи в ЮАР има и други неща, които насочват към други следи, коментира бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев пред БТВ по повод убийството на Красимир Каменов-Къро и още трима негови близки. По думите му разследването напредва.

„След като убиваш 4 човека, и след това оставаш в къщата, значи има някаква причина", смята Демерджиев. Без да дава подробности, той уточни, че извършителите на престъплението в ЮАР са „извършили и други действия в къщата“.

„Когато се прицелиш в определени места в една къща и си решил да извършиш още нещо там… Да отвориш едни каси и да се вземе тяхното съдържание. Не мога да говоря в повече детайли. Разбити са едни каси и са взети някои неща", обяви Демерджиев. Той подчерта, че властите в Република Южна Африка са изразили готовност да пратят у нас разследващи, които да работят заедно с българската полиция по случая с разстрела.

Бившият служебен вътрешен министър не посочи какво точно е взето от къщата на Красимир Каменов-Къро.

„Интересното е, че има много ценности в къщата, очевидно нещо друго е взето", изтъкна Демерджиев. Той очаква органите за разследване да дадат отговор на тези въпроси.

 „Далеч не смятам, че няма други замесени в убийството, истината трябва да излезе наяве, всички версии трябва да бъдат проверени, включително и дали хора в България имат интерес към неща в жилището на Къро", настоябившият силов министър.  

Демерджиев увери, че няма желание да заема пост в администрацията на президентството и да става съветник на държавния глава Румен Радев.

„Ако се явя на избори - дали местни или други избори, хората ще оценят това, което са видели от моя страна", смята юристът.Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати