Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Демерджиев заръча на прокуратурата да търси връзка на Велико Желев с „Хемус“

Закон и ред

Демерджиев заръча на прокуратурата да търси връзка на Велико Желев с „Хемус“

Демерджиев заръча на прокуратурата да търси връзка на Велико Желев с Хемус - Tribune.bg
Снимка:

При една от проверките на магистралата бе установено, че има авансово плащане за малко над 48 млн. лева за дружеството на Желев, отбеляза вътрешният министър

Прокуратурата трябва да търси връзка между проверките на магистрала „Хемус“ и производството, образувано за принуда срещу Велико Желев. Това коментира в Русе служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, информира БТА.

 

Велико Желев финансирал Български възход, парите ги разделиха с Румен Петков

„При една от проверките на лотовете 5, 7, 8 и 9 на магистрала „Хемус“ бе установено, че има авансово плащане за малко над 48 млн. лева за дружеството, за което говорим и сега“, отбеляза министърът. По думите му това е било "спестено" като информация от прокуратурата.

„Не е лошо тя да търси връзка между двете производства. В края на декември миналата година ГДБОП са предали материали на прокуратурата. Оттук насетне за мен е важно да се види дали има връзка със ситуацията, която сега се огласи и образуваното производство за принуда и авансовото плащане от малко над 48 млн. лева по отношение на един от лотовете на „Хемус“, каза още Демерджиев.

Той заяви, че ако има такава връзка, прокуратурата трябва да обясни каква е точно и да информира обществеността.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети