Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Дейвид Бодил ще бъде екстрадиран във Великобритания

Закон и ред

Дейвид Бодил ще бъде екстрадиран във Великобритания

Дейвид Бодил ще бъде екстрадиран във Великобритания - Tribune.bg
Снимка:

Състав на Плевенски окръжен съд постанови решение по наказателното дело във връзка с екстрадирането на Дейвид Бодил. Британският гражданин в откритото съдебно заседание по делото, провело се на 12 януари, даде съгласието си да бъде екстрадиран в Кралство Великобритания.

Срокът, в който това съгласие е могло да бъде оттеглено, е изтекъл в полунощ на 16 януари и Бодил не се е възползвал от това свое право, съобщават от съда, цитирани в БНТ.

В издадената Заповед за арест от съд в Кралство Великобритания е посочено, въпреки че на обвиняемия са били повдигнати обвинения за четири допълнителни престъпления, те няма да бъдат включени и спрямо исканото лице няма да се води наказателно производство за тях.

Ще се води наказателно производство само за притежание на взривни вещества при обстоятелства, които да породят подозрение, че не ги притежава със законна цел, което е престъпление по Закона за взривните вещества от 1883 година, за което е предвидено наказание „доживотен затвор“.

Окръжен съд - Плевен намира, че не са налице основания за отказ от изпълнение на Европейската заповед за арест и допуска изпълнението на същата, чрез предаването на лицето Дейвид Бодил на искащата държава.

До фактическото му предаване британският гражданин ще бъде с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Решението на Плевенски окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

 


 

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати